Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά την κοινωνία και το κράτος.


Πραγματικά δεν υπάρχει τρόπος να εκφράσουμε όλα αυτά τα συναισθήματα που έχουν μαζευτεί και θέλουμε με κάποιον τρόπο να τα βγάλουμε από μέσα μας.
Στην Ελλάδα του 2012 μετά από τόσα χρόνια στην Ε.Ε., μετά από τόσα κονδύλια αλλά και μετά από τόσα χρόνια ευημερίας και ανάπτυξης φτάσαμε σε τέλμα…
Ματώνει η ψυχή μας, σφίγγεται το στομάχι…
Υπάρχουν οικογένειες, χωρίς ρεύμα. Γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί δεν έχουν να τους δώσουν λεπτά του ευρώ για να πάρουν κουλούρι. Δηλαδή, για να καταλάβουμε φτάσαμε στο σημείο το Υπουργείο να σκέφτεται να δώσει κουπόνια των 2-3 ευρώ ώστε φτωχά παιδιά να μην λιποθυμούν, να μην πέφτουν κάτω από την πείνα.
Αυτή η κρίση ακουμπάει τα πάντα. Μεσαία αστικά νοικοκυριά (δυστυχώς ακόμα οι ίδιοι όροι) βρίσκονται μετά από μία απόλυση σε κατάσταση τρομερής ένδειας!!!!
Τελικά για να καταλάβουμε, όλοι έχουν χάσει την οικονομική τους ευρωστία. Τουλάχιστον αυτήν δηλαδή γιατί κάποιοι έχουν χάσει και την αξιοπρέπειά τους ως άνθρωποι…!!
Και όλοι σκέφτονται …

την λύση…!! Πως θα μειώσουν τα έξοδα, πως θα μειώσουν το προσωπικό, τις συντάξεις, τα επιδόματα… Πως θα πάρουμε νέα δάνεια, με καλύτερο επιτόκιο…
Ναι ΑΛΛΑ αυτά δεν θα μας σώσουν από μόνα τους!! Ας μειώσουμε τα έξοδά μας και τις δαπάνες, αλλά στην πραγματικότητα ποιος θα ελέγξει αυτό το σύστημα που τόσα χρόνια εξέτρεφε όλην αυτήν την ανομία; Ποιος είναι υπεύθυνος τελικά για όλες αυτές τις μίζες που δόθηκαν σε πολυεθνικές; Ακούσαμε για τις μίζες στα υποβρύχια, στο ΤΡΑΜ, στα τηλεφωνικά κέντα του ΟΤΕ, στα δημόσια έργα…
Ποιος φταίει ρε παιδιά για όλα αυτά; Ο πολίτης φταίει με την σύνταξη των 500 ευρώ ή τον μισθό των 850 ευρώ;;;
Είναι δυνατόν να ισχύει η παραγραφή για πολιτικούς; Είναι δυνατόν να μην απολύονται επίορκοι υπάλληλοι; Είναι δυνατόν όσοι χρωστούν να κάνουν 10-20 χρόνια για να βγει η απόφαση του δικαστηρίου; Είναι δυνατόν να χρειαζόμαστε 300 Βουλευτές και μερικές χιλιάδες παρατρεχάμενών τους; Είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να έχει 90 συμβούλους και υπουργοί πάνω από 20;;;
Δεν χρειάζεται καμία απολύτως κίνηση πέραν της πολιτικής απόφασης για να αλλάξουν τα πράγματα. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει.
Οι αλλαγές δεν πρέπει να είναι μόνο οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να ανοίξει επιτέλους η κουβέντα για τις μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα!!! Ούτε συνταγματικές αλλαγές ούτε τίποτα. Γενναίες πολιτικές αποφάσεις!! Πρέπει όλα να γίνονται για το σωστό της κοινωνίας! Για το καλό των πολιτών!! Πρέπει να δίνουν λόγο στους πολίτες!
Για εμάς δεν υπάρχουν όλα αυτά; Ποιόν πρέπει να εξυπηρετούν;
Αυτά τα ερωτήματα δυστυχώς δεν τα έχουν αγγίξει! Μας έχουν κουράσει με τις περικοπές αλλά δεν έχουν σκεφτεί πως όλα αυτά τα παράσιτα του κράτους πρέπει να φύγουν. Πρέπει να φύγουν οι κηφήνες και τα αρπακτικά. Και μάλιστα όχι να φύγουν αλλά να αλλάξουν οι δομές που τους εξέτρεφαν και όσοι αποδεδειγμένα έχουν ευθύνες να δικαστούν και να τους δημευθεί η περιουσία.
Το αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη χωρίς αυτό να επιφέρει αλλαγές στο παρόν πολιτικό σύστημα δεν μας αφορά.